EL QUE NO ET POTS PERDRE

Enoturisme a la Terra Alta

Descobrirm els cellers on tastar els vins d'aquesta comarca.

Herència Altés

És el celler que fa poc més d’una dècada va gestar la Núria Altés i la seua parella Rafa De Haan per dinamitzar i actualitzar el llegat de coneixement vitivinícola familiar. Compila conreu i elaboració concebuts amb una filosofia orgànica que busca extreure les millors sensacions de la vinya tractada amb el màxim respecte. Un projecte ecològic i respectuós amb la terra que us mostraran amb una visita guiada exquisida amb tast inclòs.

Ctra N-420, km 798. Gandesa
977 43 06 81


ViOrigen

Projecte enoturístic que enllaça l’oferta vinícola de la Terra Alta amb el llegat històric de la comarca. Ofereixen rutes i activitats que permeten endinsar-se en alguns dels millors cellers de la zona i gaudir d’experiències que combinen tastos amb excursions a espais de la batalla de l’Ebre, jaciments ibèrics o esmorzars de pagès entre vinyes.

Horta, 34. Gandesa
650 18 74 01


Terra Enllà

És una empresa de serveis i agència de viatges especialitzada en el període de la Guerra Civil. Entre les seves propostes hi ha quatre rutes de memòria que fusionen història, paisatge i vi: Vins a la Trinxera, a Corbera d’Ebre, amb el celler Frisach; Biberons a Pàndols, a l’espai històric de la cota 705, amb el Celler Cal Menescal; Vilalba, Vi i Memòria, amb el Celler Vins del Tros, i Gandesa In Memoriam, amb Herència Altés.

636 67 99 69


Vinomi Rural Experience

Aquesta proposta enoturística organitza diverses activitats de la mà de cinc cellers de la comarca: els cellers Josep Vicens i Essència de Lluna, de Gandesa; Bernaví i Vins del Tros, de Vilalba dels Arcs; Serra de Cavalls, al Pinell de Brai, i Cellers Tarroné, amb seu a Batea. També té una proposta oleoturística amb Rius d’Or, de la Fatarella. L’alma mater és Pilar Ferrando, que idea les activitats que mariden vi i música, visites teatralitzades i experiències sensorials que desperten els sentits

659 74 05 51


Celler Menescal

Fins i tot abans que el nom d’enoturisme fos tan estès, en aquest celler de Bot de llarga trajectòria familiar ja el posaven en pràctica fa més de vint anys, amb tastos, visites a la casa museu i a les vinyes, tallers formatius, rutes i activitats en família. S’han forjat l’etiqueta d’emblema a la comarca.

Joan Amades, 2. Bot
977 42 80 95


On menjar

Miravall

La cuina de proximitat, d’arrels, actual i amb producte de mercat converteix el restaurant Miravall en una de les millors propostes gastronòmiques de la comarca. Esmorzars de forquilla, menú tradicional i menú de temporada els caps de setmana. Alguns dels plats que podreu degustar-hi són la terrina de peu de porc amb tallarines de sèpia o la cua de bou estofada amb vi negre, maridats amb una àmplia carta de vins de la DO Terra Alta.

Av. Terra Alta, 98. Batea
977 43 04 85
Menú entre setmana: 12,50 €; menú de cap de setmana: 25 €


Bistrot

Restaurant enogastronòmic, amb cuina tradicional innovadora que treballa amb diferents cellers de la Terra Alta. Hi podeu tastar perdiu a la vinagreta, pop amb allioli, caragols a la llauna, melós de vedella o cabrit al forn. Organitza maridatges amb diferents cellers de vins i també d’oli.

Ctra. de Vilalba, 21. Gandesa
977 17 57 39
Menú diari: 13 €; menú de cap de setmana: 25 €


On dormir

Cal Tomàs i Ca la Leonor

Aquests dos allotjaments rurals despleguen el projecte Ecoturismeterraalta.com i són dos reductes de calma i pau dins del nucli de Bot que conserven l’autenticitat i l’arquitectura tradicional de la zona, amb parets de pedra, bigues de fusta i mobiliari d’antiquari, i incorporen també tots els detalls per garantir una estada còmoda i de qualitat. Les dues cases han estat restaurades amb un gust exquisit. Cal Tomàs pot allotjar fins a 13 persones, i Ca la Leonor, entre 4 i 5.

Bot
687 05 15 88
30 € per persona i nit (Cal Tomàs) o 27 € per persona i nit (Ca la Leonor).


Les Capçades

És un hotel rural de tres estrelles envoltat de natura que ofereix confort, unes vistes majestuoses i unes instal·lacions que conviden a desconnectar i relaxar-se. Disposa de 13 habitacions personalitzades amb terrassa pròpia, algunes d’elles amb jardí privat, equipades per oferir una estada molt agradable.

Partida de Capçades, s/n. Horta de Sant Joan
977 43 55 55
Habitació doble amb esmorzar: a partir de 145 €


Oficina de turisme

Turisme Terra Alta
C/ Povet de la Plana, 4 (Gandesa)
977 420 018
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
www.terra-alta.org



Els 10 del 2022

Crèdits fotografies: Portada: David Marfil - Getty Images - Romànic a l'Alt Urgell: Òscar Rodbag, Magí Sanjosé, Ferran Llorens i Getty Images - CollsacabraÒscar Rodbag, Sergi Boixader i Getty Images - Cellers Terra Alta: Herència Altès, Jordi Brú Martorell, Celler Clúa i Getty Images - Costa Brava verge: Getty Images - Pobles Marina Baixa: Eva Máñez - Estrelles Prades: Aleix Roig - Es Pla Mallorca: Tolo Balaguer i Getty Images - El Montseny: Sergi Boixader i Getty Images - Aigüestortes i Sant MauriciÒscar Rodbag i Getty Images - Volta a peu Garrotxa: Òscar Rodbag i Dani Codina.

Amb la col·laboració de:
Amb la col·laboració de: