EL QUE NO ET POTS PERDRE

Ecoturisme a l'Alt Urgell

Senderisme, rutes ciclistes, visites guiades a la catedral de la Seu i altres propostes per descobrir el patrimoni cultural i natural de la comarca.

SENDERISME

L’Oficina de Turisme de la Seu d’Urgell i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell proposen, cada any, un seguit de sortides senderistes guiades i gratuïtes, que sovint passen o arriben a punts amb interès patrimonial.

Oficina de Turisme de la Seu d'Urgell 973 35 15 11
Consell Comarcal de l'Alt Urgell 973 35 31 12 


VISITES GUIADES A LA CATEDRAL D’URGELL

Des del Museu Diocesà s’organitzen, en temporada alta, visites guiades que permeten entendre la complexitat i història del monument, peculiaritats i secrets.

973 35 32 42 
Preu: 8 €


ESPAI NATURA MUNTANYA D'ALINYÀ

Gestionat per la Fundació Catalunya la Pedrera, és un refugi d’espècies emblemàtiques com l’isard o el gall fer. S'ubica al Prepirineu, l’única regió d’Europa on es poden observar amb certa facilitat quatre espècies de voltors: voltor comú, trencalòs, voltor negre i aufrany. S'hi organitzen visites guiades que inclouen l'albirament d'aquests ocells. Al centre de visitants La Rectoria us n'informaran amb detall.

Pl. del Ball Pla. Alinyà (Fígols i Alinyà)
608 05 56 66


CASA DELS PARCS DELS PIRINEUS

L'Alt Urgell és la porta d'entrada del Parc Natural de l'Alt Pirineu i del Parc Natural del Cadí-Moixeró, i en aquest equipament us informaran de totes les rutes i activitats que hi podeu fer.

Av. de les Valls d'Andorra, 33. La Seu d'Urgell
973 36 09 54


CENTRE BTT DE LA SEU D'URGELL

Ubicat al Parc Olímpic del Segre, és el punt de sortida de la majoria de rutes amb bicicleta de muntanya que ofereixen. N'hi ha per a tots els nivells. I també podeu preguntar-hi per les rutes a peu.

973 36 00 92


TURISME ORNITOLÒGIC

Aubèrria organitza diferents activitats que permeten conèixer la gran diversitat d'espècies d'ocells que hi ha a l'Alt Urgell. Fan sortides per veure picots a la vall de Sant Joan, observar la migració dels grans rapinyaires o observar els estols de milans ajocant-se. També organitzen visites guiades de patrimoni i natura. 

689 42 26 70 / 973 35 36 07


On menjar

CAL DOLCET

A 3 km de la Seu, és un clàssic de la cuina alt-urgellenca. Producte de qualitat treballat amb tradició, amor i respecte.

Zulueta, 1. Alàs (Alàs i Cerc)
973 35 20 16
A partir de 25 €


CA L’AMADOR

Una incursió per la fenomenal vall de Lavansa pot tenir una culminació memorable anant a menjar a un dels restaurants revelació: Ca l’Amador. El xef, Diego Alías, és un dels millors cuiners del país. 

Josa de Cadí (Josa i Tuixén)
973 37 00 46
A partir de 45 €


On dormir

L’ERA DE CAL BASTIDA

Un allotjament rural que ocupa l’antic paller de casa Bastida, perfecte per a la desconnexió. 

Soldevila, 8. Estamariu
626 03 19 42
Habitació doble amb esmorzar: 64 €


L’HOTELET D’ESTAMARIU

A l’antiga casa de cal Teixidor, l’Hotelet és un deliciós hotel rural. Poques habitacions, tranquil·litat assegurada i un excel·lent restaurant. 

Soldevila, 33. Estamariu
973 35 45 11
Habitació doble: 105 €


Oficina de turisme

Oficina de Turisme de la Seu
C/ Major, 8 
973 351 511
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
turismeseu.com

Oficina Comarcal de Turisme
Passeig Joan Brudieu, 15 (la Seu d'Urgell)
973 353112 / 973352788
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
www.alturgell.cat



Els 10 del 2022

Crèdits fotografies: Portada: David Marfil - Getty Images - Romànic a l'Alt Urgell: Òscar Rodbag, Magí Sanjosé, Ferran Llorens i Getty Images - CollsacabraÒscar Rodbag, Sergi Boixader i Getty Images - Cellers Terra Alta: Herència Altès, Jordi Brú Martorell, Celler Clúa i Getty Images - Costa Brava verge: Getty Images - Pobles Marina Baixa: Eva Máñez - Estrelles Prades: Aleix Roig - Es Pla Mallorca: Tolo Balaguer i Getty Images - El Montseny: Sergi Boixader i Getty Images - Aigüestortes i Sant MauriciÒscar Rodbag i Getty Images - Volta a peu Garrotxa: Òscar Rodbag i Dani Codina.

Amb la col·laboració de:
Amb la col·laboració de: