EL QUE NO ET POTS PERDRE

Ecoturisme a la Marina Baixa interior

Visites guiades, rutes i exepriències úniques per captar l'essència dels pobles d'aquesta comarca.

Visites guiades als pobles

L'empresa de guies turístics QT Mariola organitza visites guiades al Castell de Guadalest. Guías de Alicante també n'ofereix a Polop i Finestrat.

96 505 17 00 (QT Mariola)
661 63 99 64 (Guías de Alicante)


Cooperativa Agrícola de Callosa d’en Sarrià

Podem comprar-hi les nespres amb DO que es conreen a la zona, a més d'altres fruites i productes elaborats artesanalment al poble.

Partida Micleta, s/n. Callosa d’en Sarrià
96 588 12 43


Les Fonts de l’Algar

Per accedir a aquest paratge des de Callosa d’en Sarrià —o des de Benidorm— cal dirigir-se a Bolulla per la CV-715 durant uns 2 km i continuar per la CV-7531. Hi ha una línia d’autobusos que fa el trajecte des del nucli urbà de Callosa.


Està obert tot l’any i els tiquets per accedir-hi es poden comprar en línia.
96 588 01 53


Museu Etnològic del Castell de Guadalest

Mostra elements i útils de cultiu, així com costums històrics de la Marina Baixa. També alberga una almàssera i un molí hidràulic.

Església, 1. El Castell de Guadalest
96 588 52 38


Paraules a peu. Ruta literària de Tàrbena

Permet conèixer aquest nucli a partir de la imatge que n'ha donat la literatura. Els textos triats són d'autors locals, com Miguel Signes, o escriptors que van visitar el poble, com Bartomeu Rosselló-Pòrcel o Josep Maria Espinàs, i passa per es Garrigó, el camí vell, sa font del Mig o el carrer de Sant Rafel, entre d'altres.


On menjar

La Venta de Benifato

Aquest restaurant familiar, a peu de carretera, va ser fundat el 1910 i és la quarta generació de la família qui el porta actualment. Elaboren cuina tradicional de muntanya, on destaquen plats com l’olleta de blat picat. Disposen d’una tenda on poden comprar-se productes de temporada, així com mel, oli i embotits de la zona.

Ctra. CV-70 Benidorm-Alcoi, km 15. Benifato
96 588 52 26
Uns 25 €


Ca l’Àngels

En la casa de la besàvia, dels anys vint, conservada amb molts elements originals, Vicenta i Paco Teuler es dediquen a investigar el receptari tradicional i a contemporitzar-lo. Diuen que fan una cuina de “dona”, nodrida de productes de km 0, amb els quals elaboren delícies com l’arròs a l’estil de la borreta, minxos o pastissets de moniato.

Gabriel Miró, 12. Polop
96 587 02 26
50 €


On dormir

Cases Noves

Ofereix una doble oferta d’allotjament. D’una banda, és un petit hotel boutique, amb només cinc habitacions, en el nucli urbà del Castell de Guadalest. D’una altra, hi ha l’opció de llogar un dels dos apartaments rurals, per a tres i quatre persones, on les mascotes són benvingudes. Al capdavant del projecte es troben Sofi i Toni, que saben no només fer-te sentir a casa, sinó proporcionar-te tot de plans i idees per gaudir de l’entorn.

Achova, 1. El Castell de Guadalest
676 01 01 71
Cap de setmana en un apartament rural: 300 €


Vivood Landscape Hotel

A l’entrada et demanen que silencies el mòbil i no admet criatures. En aquest complex de luxe, les habitacions són mòduls independents integrats en la natura, amb immensos finestrals des d’on les muntanyes quasi es poden tocar. El projecte ha rebut nombrosos premis en turisme, arquitectura, disseny, innovació i sostenibilitat.

Ctra. CV-Alcoi, km 10. Benimantell
96 631 85 85
Habitació doble: a partir de 160 €


Oficina de turisme

Turisme Costa Blanca
C/Tucumán 10 1a (Alacant)
96 523 01 60
www.costablanca.org

Turisme Comunitat Valenciana
Oficina de Turisme de Benidorm
Plaça Canalejas, El Torrejó, s/n
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
www.comunitatvalenciana.comEls 10 del 2022

Crèdits fotografies: Portada: David Marfil - Getty Images - Romànic a l'Alt Urgell: Òscar Rodbag, Magí Sanjosé, Ferran Llorens i Getty Images - CollsacabraÒscar Rodbag, Sergi Boixader i Getty Images - Cellers Terra Alta: Herència Altès, Jordi Brú Martorell, Celler Clúa i Getty Images - Costa Brava verge: Getty Images - Pobles Marina Baixa: Eva Máñez - Estrelles Prades: Aleix Roig - Es Pla Mallorca: Tolo Balaguer i Getty Images - El Montseny: Sergi Boixader i Getty Images - Aigüestortes i Sant MauriciÒscar Rodbag i Getty Images - Volta a peu Garrotxa: Òscar Rodbag i Dani Codina.

Amb la col·laboració de:
Amb la col·laboració de: