• Pintures rupestres de la Valltorta-Gassulla

EL QUE NO ET POTS PERDRE

Altres propostes

Podem fer una visita guiada pel poble, endinsar-nos en les coloristes pintures de Puig Roda o descobrir les cabanes de pedra seca.

Museu de la Valltorta

Des d’aquí surten les visites guiades a la cova del Mas d’en Josep, la cova dels Cavalls i la cova dels Ribassals o del Civil. També s’organitzen visites a la cova Saltadora i a l’abric Centelles, però són de dificultat més elevada, igual que la visita a la cova Remígia, que surt del mas de la Montalbana, a Ares del Maestrat.

Pla de l’Om, s/n. Tírig
964 33 60 10
Les visites guiades són gratuïtes; és imprescindible fer-hi la reserva prèvia


Visita guiada a Tírig

Ja que som a la zona, val la pena fer una visita guiada a Tírig: és la millor manera de conèixer la població. Les visites tenen lloc en cap de setmana, dissabtes i diumenges a les 16 hores.

Cal inscripció prèvia a l’Oficina de Turisme. Sant Antoni, 11. Tírig
964 41 86 68


Museu Puig Roda

La localitat acull un museu dedicat a un dels grans pintors que ha tingut el Maestrat. Gabriel Puig Roda (1865-1919) va ser un pintor costumista de família humil format a la prestigiosa Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles de València i becat per la Diputació de Castelló per anar a estudiar a Roma. Va deixar un notable llegat en forma de retrats, aquarel·les d’escenes populars, coloristes i realistes d’allò que l’envoltava. Amb influències italianes, va aconseguir un renom a l’estranger. La seua obra és espectacular. Visita molt recomanable.

Sant Antoni, 11
964 41 86 68 (Oficina de Turisme)
Gratuït
Obre de dilluns a divendres, a 9 a 14 h; fora d’aquest horari, cal concertar-hi la visita


Un tomb per les cabanes de pedra seca

Proposem una visita al patrimoni mundial de la pedra seca. Amb aquesta tècnica hi ha nombroses construccions per tot el terme municipal: abeuradors, murs, cases de pastor, sénies, séquies... Estaven fetes per durar, i això ens ha permès avui dia gaudir d’aquestes espectaculars construccions. A Tírig hi ha comptabilitzades 1.440 barraques de pedra seca.

964 41 86 68 (Oficina de Turisme de Tírig)


Rutes amb bicicleta

Hi ha cinc rutes ciclistes ja marcades pel terme de Tírig, així com diverses rutes senderistes. Les podeu veure als mapes i fullets que donen a l’oficina de turisme els caps setmana, d’11 a 13.30 h.


On menjar

La Raboseta

En aquest bar i restaurant fan des d’esmorzars fins a dinars i sopars. Les seves especialitats són la carn a la brasa i les tapes casolanes, tot elaborat amb productes de la zona.

Raval de Santa Bàrbara, 39-43. Tírig
964 41 86 00
A partir de 10-15 €


Coll d'Ares

Un clàssic a la zona, ubicat just a la pujada de l’imponent coll als peus de la localitat d’Ares del Maestrat. Hi trobareu plats tradicionals de la zona: olleta, corder, ous, embotit com formatges de la zona o cecina, carns a la brasa... Imprescindible demanar de postres la quallada, que podrem menjar a la calfor de la xemeneia.

Mas del Coll d’Ares. Ares del Maestrat
964 44 30 88


On dormir

Zielo de Levante

Disposa de cinc cúpules transparents, amb telescopi, hidromassatges exteriors, aire pur al 99% i vista a les estrelles. Es va inaugurar el passat mes de novembre.

Tírig
630 94 99 50
A partir de 250 €


Mas de Llorenç

Casa del terme d’Ares del Maestrat ubicada a pocs metres de les pintures rupestres de la cova Remígia. La casa, una masia del segle XVI, disposa de 4 habitacions, calefacció i una llar de llenya al menjador. La planta baixa té dues habitacions accessibles. Lloc ideal per conèixer el barranc dels Horts, la cova Remígia, el poble d’Ares del Maestrat o fer esports.

Mas de Llorenç. Ares del Maestrat
964 76 21 85
Uns 20 € per persona i nit


Un Moment

Casa rural acabada de construir amb tres plantes. Ubicada a les Coves de Vinromà, disposa de quatre estrelles per les seues característiques d’equipament. Té tres habitacions dobles, amb capacitat per a 6 persones i fins a tres bebès. Des de les Coves de Vinromà es poden visitar els abrics de la Saltadora i fer la ruta dels molins fariners.

Desemparats, 49. Les Coves de Vinromà
619 78 41 60
Entre 180 € i 270 €, en funció de la temporada


Oficina de turisme

Parc Cultural de la Valltorta-Gassulla
Tel. 964 33 60 10
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.  
museudelavalltorta.gva.es

Turisme de Castelló
Tel. 964 35 98 83
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
www.turismodecastellon.com Els 10 del 2021

Crèdits fotografies: Ós a l’Alt Pirineu: Òscar Rodbag, Piros Explorer, Turisme Pallars Sobirà i Ieltxu Azkarate - Torroella de Montgrí: Roger Rovira, Francesc Ferrer i Adriana Olsina - Paisatge dels Genis: Rafael López-Monné, Jordi Play i Adriana Abella - Miravet: Rafael López Monné i GettyImages - Les Garrigues: Tente Manzano, Rafael López Monné, Jordi Bas i Jorge Lázaro - L’Empordanet: Dolors Gibert, Josep Casanova i Ajuntament de la Bisbal d'Empordà - El Cinquè Llac: Maria Rosa Vila i Rafael López Monné - El Garraf: EDMAKTUB, Cecília Lorenzo, Maria Rosa Vila i Associació Cetàcea - Valltorta-Gassulla: Alejandro Bernat, Carme Ripollés i Patronat Provincial de Turisme de Castelló - Vall d’Àger: Magí Sanjosé, Francesc Muntada, Salvador Ribas i Jordi Bas