• Pallars Jussà

EL QUE NO ET POTS PERDRE

El despertar del Pallars Jussà

Les 8 iniciatives que no us heu de perdre quan visiteu aquesta destinació

Botigues Museu de Salàs de Pallars

Botigues Museu de Salàs de Pallars. Proposta singular que recrea botigues de mitjan segle passat, amb els taulells i tots els productes que s’hi venien.

Cafè Salon. Pl. del Mercat, s/n. Salàs de Pallars
973 67 62 66
Entrada: 5 €.


Epicentre

És el modern Centre de Visitants del Geoparc Orígens i del Pallars Jussà. Amb exposicions, un audiovisual en 3D i tota la informació per visitar la comarca.

Pg. del Vall, 13. Tremp
973 65 34 70
General: 3 €.


Vine al Pallars, Viu el Jussà.

Iniciativa que aplega el gruix de les experiències turístiques impulsades a la comarca per part d’allotjaments, restaurants, productors i empreses d’activitats.


El Cinquè Llac

Itinerari circular (100 km, 5 etapes) que comença i s’acaba a la Pobla de Segur, i transcorre per territoris poc transitats i de gran bellesa. En acabar podeu retornar al territori tota la felicitat que us ha donat gràcies a la iniciativa Gratitud Pallars.


973 66 17 87
Entre 565 i 985 €, segons el nombre de persones (el preu inclou l'allotjament en règim de mitja pensió, el bitllet d'anada i tornada amb el tren fins a la Pobla de Segur, el transport d'equipatge i l'assegurança, entre d'altres).


Celler Castell d’Encús

Aquest celler produeix uns vins experimentals d’una altíssima qualitat. La visita inclou tastet de vins i l’experiència de trepitjar raïm dins de roques.

Ctra. de Tremp a Santa Engràcia, km 5. Talarn
973 25 29 74
Visita i tast: 15 €.


Museu de la Conca Dellà

Museu de la Conca Dellà. Un equipament que ens farà viatjar setanta milions d’anys enrere, quan el paisatge de la conca de Tremp era ben diferent (zones pantanoses) i on van viure els últims dinosaures d’Europa. | | www.parc-cretaci.com |

Museu, 4. Isona (Conca Dellà) br

973 66 50 62
Visita guiada: 9,5 € | ! Pregunteu-hi també per les visites guiades al castell i la col·legiata de Mur, el castell de Llordà, Santa Maria de Covet i la vila closa de Figuerola d'Orcau.


Salvatgines

Observació de fauna salvatge a la serra de Boumort de la mà d’un guia coneixedor de tots els secrets dels trencalossos, els cérvols i els voltors.

Borda els Roures, s/n. Useu (Baix Pallars)
627 75 32 05
Visita guiada: 25 €.


Parc Astronòmic del Montsec

S’hi organitzen tant visites nocturnes com diürnes, que inclouen l’Ull del Montsec (un planetari multimèdia 3D digital amb cúpula mòbil), el Parc dels Telescopis i l'exposició sobre astronomia i sobre la certificació Starlight.

Camí del Coll d'Ares, s/n. Àger
973 05 30 22 / 973 45 52 46
Visita nocturna: 10,50 €; visita diürna: 8 €.


On menjar

Xic’s Cal Borrech

Petit restaurant amb una cuina pallaresa molt cuidada i plats exquisits. Durant l’àpat podreu tastar els vins del celler directament des de les bótes de vi.

Pou, s/n. Figuerola d’Orcau
600 35 04 47
25-30 €.


L’Era del Salasse

En una antiga era recuperada, aquest restaurant ofereix pizzes d’autor (amb productes pallaresos) i pastes artesanes. I també les famoses cerveses CTretze Pirineus.

Raval de la Carretera, 11. Salàs de Pallars.
973 67 60 78 
A partir de 15 €.


Casa Masover

Cuina tradicional amb pinzellades d’autor en un entorn únic (vall de Manyanet). Hi podeu degustar la vedella bruna dels Pirineus ecològica de la mateixa explotació, verdures de l’hort i el xolís. També tenen una casa rural i apartaments.

Únic, s/n. Buira (Sarroca de Bellera)
973 66 17 00 
30-35 €.


On dormir

Casa Leonardo

Antiga posada del 1913 reconvertida en una casa de turisme rural, restaurada respectant- ne la identitat. És un dels allotjaments associats a la ruta El Cinquè Llac.

Begoda, 2. Senterada
973 66 17 87
Habitació doble amb esmorzar: de 82 a 104 € (en funció de la temporada).


Casa Roca

Allotjament rural i restaurant situats en una casa fundada al segle XV, en plena vall de Barcedana i amb el Montsec a tocar. L’antiga premsa de vi o el magnífic foc de rogle són complements perfectes a la cuina tradicional amb productes de proximitat.

Sant Martí de Barcedana (Gavet de la Conca)

973 65 10 70
Habitació doble amb esmorzar: 58 €.

Casa Boumort

Casa Boumort. Hotel de camp que ha recuperat un antic hostal abandonat. Disposa de zona de jardí i piscina i d’una vista immillorable sobre el pantà de Sant Antoni.

Sant Martí de Canals (Conca de Dalt)

669 44 83 27
Habitació doble amb esmorzar: de 95 a 105 € (en funció de la temporada).


Els 10 del 2020

Crèdits fotografies: Albera: Roger Rovira - Bages: Sergi Boixader i Jordi Bas - Conca de Barberà: Jaume Martell  i Joan Cartanyà - Delta del Llobregat: Òscar Rodbag i Robert Ramos - Guilleries: Òscar Rodbag - Lluçanès: Òscar Rodbag - Menorca: Antoni Cladera, Manel Soria i Joan Mercadal - Ribera d'Ebre: Rafael López Monné - Pallars Jussà: Maria Rosa Vila i Magí Sanjosé - Vall d'Àssua: Rafael López Monné