Passejar entre les vinyes, tocar la terra sobre la qual creixen i conèixer el camp menorquí. És el que ofereixen les visites guiades de Binifadet, un celler nascut amb l'objectiu de recuperar la tradició vitícola de l'illa i donar a conèixer la Menorca rural. Inclou tast de tres vins amb formatge i melmelada.
Camí de ses Barraques, s/n. Sant Lluís
971 15 07 15
10 € la visita guiada d’1 hora (cal reservar-hi plaça)
Construïdes sota dominació anglesa en el segle XIX, les salines noves de Fornells estan en procés de recuperació des del 2012. En aquest recinte de turisme sostenible situat a la badia de Fornells es produeix la flor de sal, un producte natural i ecològic que es comercialitza amb diferents mescles de sabors.
Ctra. de Maó a Fornells (Em-7), km 21. Es Mercadal
617 11 28 61
Obert al
públic de dilluns a dissabte els mesos d’estiu. És necessari reservar la visita guiada a través del web o al
telèfon 658 25 33 47.
Organitzat als voltants de la plaça del peix i de les carnisseries, el mercat agrari de Ciutadella és el punt de trobada entre productors i consumidors. Aquí es pot comprar formatge, fruita, verdura, hortalisses, embotits, pa, vi, mel... directament portats de les explotacions agràries de la zona.
Plaça de la Llibertat. Ciutadella
972 55 26 84
Dimecres i dissabtes, de 8 a 14 h.
La plaça del peix de Maó és molt més que peix fresc. A més de les tradicionals parades de venda de peix i marisc fresc, anys enrere la plaça es va reinventar i va augmentar la seva oferta amb llocs de tapes i vins. Disposa de taules tant a l'interior com a la terrassa on poder menjar o beure.
Plaça d'Espanya, 1. Maó
Parades de peix: de dimarts a dissabte, de 7 a 15 h.
Resta de parades: de dilluns a dissabte, de 10 a 23 h, i diumenges, de 10 a 16 h.
Es consolida la festa anual del producte agroalimentari de qualitat. Un aparador de la diversitat i riquesa del producte menorquí i de la tradició que el manté. Amb una cuidada selecció d'expositors, la fira ofereix degustacions, xerrades, maridatges de productes i aules de cuina.
Recinte Firal de Menorca. Alqueria Cremada, s/n. Maó
4 i 5 d'abril de 2020
Entrada 3 € (inclou tiquets de degustació)
Aquest agroturisme compagina l'activitat turística amb la producció de formatge DO Maó- Menorca i la cria de cavalls. Els seus berenars són Menorca en estat pur: productes de l'hort, formatge propi, embotits locals, coca bamba amb xocolata o plats típics com greixera o moniato fregit.
Camí de Sant Patrici, km 4,5. Ferreries
699 08 21 99
Viure en primera persona com s'elaboren productes com el formatge, les avarques, l'oli, el vi o la mel, o fer un recorregut a cavall per l'autèntica Menorca rural. Farmers Way són visites guiades a finques productores que permeten conèixer la història i les persones que hi ha darrere de cada producte.
645 83 70 54
Entre 10 i 35 €
Recorregut gastronòmic en grups reduïts d’entre 5 i 15 persones per mercats i finques agrícoles per conèixer com es fan els productes com el formatge, els embotits, les conserves, l’oli, el safrà o la rebosteria. Inclou tast i una senalla de producte local com a obsequi.
617 31 27 27
Des de 150 € (més IVA) per persona
Guardonat amb una estrella Michelin i dos Soles Repsol mentre treballava amb els germans Roca, el xef Felip Llufriu transforma l'avantguarda culinària en memòries de sabor. Obsessionat per la frescor del km 0, tria els aliments més nobles de l'illa: peixos del dia i carns i verdures de productors locals.
Pg.
de Sant Nicolau, 4. Ciutadella
971 38 17 18
Entre 30 i 40 €.
Sa Pedrera des Pujol. Gastronomia menorquina d'antany actualitzada tant en tècnica com en presentació. Situat en un antic berenador d'una pedrera de marès, el xef Daniel González Mora rescata plats menorquins en desús, elaborant una cuina de proximitat amb producte local. Destaca el seu celler, amb més de 300 referències.
Camí des Pujol, 14. Torret (Sant Lluís)
971 15 07 17
Preu mitjà de la carta: 50 €; menú de tardor: 25 €.
Ca n'Aguedet. Aquest restaurant fa 30 anys que rescata la cuina tradicional de Menorca. Destaca l'antiga recepta, de l'any 1700, de l'arròs de la terra, un plat a base de blat mòlt amb carn i embotit. Utilitzen productes de km 0 per garantir la major frescor i qualitat i la sostenibilitat del territori. www.canaguedet.es
Lepant, 30. Es
Mercadal
971 37 53 91
De 20 a 30 €.
Turmaden des Capità. Petit allotjament d’ecoagroturisme de 6 habitacions que combina confort, estil i caràcter amb protecció del medi ambient. Disposa de plaques d'energia termosolar i una caldera de biomassa. El consum d'aigua és autosuficient i ecològic, i la reforma s’ha fet amb tècniques tradicionals.
Ctra. des Migjorn, km 1 (Em-16). Alaior
971 37 80 65
Habitació doble: 95 € (temporada baixa)! Obre de Setmana Santa a octubre.
Situat en una casa senyorial del segle XVIII, aquest hotel rural és una finca agrària dedicada a la pastura i a la producció d'oli. Disposa de planta fotovoltaica, plaques solars i un pla de control i estalvi d'aigua. La meitat de la finca s'ha reforestat i han recuperat elements com la sínia i l'antic forn.
Camí de Binissaida, 108. Es Castell
971 35 55 98 Habitació doble: entre 150 i 360 €, en funció de la temporada | ! Obren de Setmana Santa a l’octubre.
Oficina de Turisme de Menorca
Tel.34 971 368 678
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
www.menorca.es
Els 10 del 2020
Crèdits fotografies: Albera: Roger Rovira - Bages: Sergi Boixader i Jordi Bas - Conca de Barberà: Jaume Martell i Joan Cartanyà - Delta del Llobregat: Òscar Rodbag i Robert Ramos - Guilleries: Òscar Rodbag - Lluçanès: Òscar Rodbag - Menorca: Antoni Cladera, Manel Soria i Joan Mercadal - Ribera d'Ebre: Rafael López Monné - Pallars Jussà: Maria Rosa Vila i Magí Sanjosé - Vall d'Àssua: Rafael López Monné