• El Cinquè Llac

EL QUE NO ET POTS PERDRE

Propostes ecoturístiques

Visites culturals, tallers de sabons o excursions amb ruc català són algunes de les activitats guiades que podeu fer al voltant de la ruta del Cinquè Llac.

El Tren dels Llacs

La línia regular de Ferrocarrils de la Generalitat que uneix Lleida amb la Pobla de Segur fa un recorregut espectacular, travessant el Montsec, congostos i embassaments. A la temporada d’estiu, entre els mesos d’abril i octubre, aquest recorregut es pot fer els dissabtes amb un tren històric: és el Tren dels Llacs. Ja sigui amb els trens de la línia regular com amb el tren històric del Tren dels Llacs, és la forma més sostenible d’arribar a la Pobla de Segur i començar la ruta del Cinquè Llac.


Akarona

A un quilòmetre de Peramea hi ha el taller i la botiga presencial de la Lina i la Vero. Mare i filla fan sabons (el de sal de Gerri és una de les estrelles) i també peces úniques de llana. Tenen dos telers antics que utilitzen per teixir mantes i xals. Cal concertar-hi prèviament la visita.

617 65 43 45


A pas de ruc

El Cinquè Llac ofereix la possibilitat de recórrer la segona etapa, la de Peramea a Beranui, acompanyats d’un ruc català. És un animal dolç, que estima el contacte amb les persones i que aviat es convertirà en un més del grup. És una manera de contribuir a la defensa d’un animal en risc d’extinció.

973 68 15 18 (Pirineu Emoció)
Sense guia: 90 €
Amb guia: 120 €


Museu hidroelèctric de Capdella

Aquest espai permet fer un recorregut per la història de la construcció de la primera central hidroelèctrica de Catalunya, que es va alçar a la vall Fosca en un temps rècord de dos anys. Una obra faraònica que va comportar la construcció de carreteres, funiculars, carrilets, canalitzacions i campaments de treballadors. La seva posada en marxa, el 1914, va servir per il·luminar, entre altres indrets, la ciutat de Barcelona.

973 66 30 01 (Ajuntament de la Torre de Capdella)


El modernisme a la Pobla de Segur

Una escultura de Josep Llimona presideix el Molí de l’Oli de Sant Josep, del 1905, que conserva a l’interior el primer molí de la comarca que funcionà amb energia elèctrica. Aquesta edificació i el palauet Casa Mauri (avui seu de l’Ajuntament) són dos dels exponents modernistes d’aquest municipi que es poden conèixer amb una visita guiada.

973 68 02 57 (Oficina de Turisme)


On menjar i on dormir

Can Fasèrsia

Habitacions dobles i triples, senzilles i acollidores en una fonda recuperada i posada al dia per dos joves emprenedors de la Pobla de Segur convençuts de les potencialitats d’aquest territori.

Major, 4. La Pobla de Segur
973 68 02 45
Habitació doble estàndard: a partir de 48 €


Casa Parramon

En una magnífica casa medieval curosament restaurada dins de la vila closa de Peramea, aquest allotjament destaca per la ubicació, la vista i els espais amplis i amb història.

Major, 2. Peramea (Baix Pallars)
973 66 20 36 / 650 94 33 83
Habitació doble: a partir de 85 €


Casa Macianet

Lligada a la terra i al seu entorn agrari, aquesta casa rural amb una més que agradable terrassa es va reconvertir en casa rural l’any 2005. Disposa de quatre habitacions dobles. 

Únic, s/n. Beranui (la Torre de Capdella)
973 25 24 14
Habitació amb esmorzar: 40 €


Casa Batlle i Casa Mossèn Batista

Ubicada en una de les valls més verges del Pirineu, la del riu Bòssia, l’origen de la Casa Mossèn Batista es remunta al segle XVI i la Casa Batlle es va formar en dividir-se la propietat. 

Únic, s/n. Les Esglésies (Sarroca de Bellera)
973 66 60 15 / 629 04 44 53
Apartaments: a partir de 80 €


Casa Leonardo

Fonda amb vuit habitacions confortables i cuidades al detall. Cada racó de la casa amaga una petita o gran història.

La Bedoga, 2. Senterada
973 66 17 87
Habitació doble estàndard: a partir de 82 €


Casa Churchill

Els orígens de la casa es remunten al 1670. L’última rehabilitació, li ha donat el màxim confort i serveis, sense renunciar al caliu. Té sis habitacions dobles i una vista immillorable. 

Església, 8. Claverol (Conca de Dalt)
973 68 07 66
Habitació doble: a partir de 82 €


Oficina de turisme

El Cinquè Llac
Tel. 973 66 17 87
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 
www.elcinquellac.com Els 10 del 2021

Crèdits fotografies: Ós a l’Alt Pirineu: Òscar Rodbag, Piros Explorer, Turisme Pallars Sobirà i Ieltxu Azkarate - Torroella de Montgrí: Roger Rovira, Francesc Ferrer i Adriana Olsina - Paisatge dels Genis: Rafael López-Monné, Jordi Play i Adriana Abella - Miravet: Rafael López Monné i GettyImages - Les Garrigues: Tente Manzano, Rafael López Monné, Jordi Bas i Jorge Lázaro - L’Empordanet: Dolors Gibert, Josep Casanova i Ajuntament de la Bisbal d'Empordà - El Cinquè Llac: Maria Rosa Vila i Rafael López Monné - El Garraf: EDMAKTUB, Cecília Lorenzo, Maria Rosa Vila i Associació Cetàcea - Valltorta-Gassulla: Alejandro Bernat, Carme Ripollés i Patronat Provincial de Turisme de Castelló - Vall d’Àger: Magí Sanjosé, Francesc Muntada, Salvador Ribas i Jordi Bas