EL QUE NO ET POTS PERDRE

Propostes ecoturístiques as Pla

Museus, cellers, un parc astronòmic i un vol en globus per enamorar-nos de l'interior de Mallorca.

Els Calderers

Visita a una possessió característica des Pla per conèixer com era la vida rural d’un temps, passejant per les cases dels senyors, el taller del ferrer amb les eines originals, el forn per coure pa i coques, la bugaderia per rentar i tenyir la roba, els estables i els corrals amb animals com el porc negre.

Camí dels Calderers. Sant Joan
971 52 60 69
Entrada: 9 € (adults) i 4 € (infants)


Museu Arqueològic de Son Fornés

Ofereix visites guiades per conèixer com vivien els mallorquins as Pla fa 3.000 anys. La visita inclou un recorregut pel jaciment arqueològic, un referent insular per la seva monumentalitat i bona conservació. Organitza tallers per a petits i grans durant tot l’any.

Emili Pou, s/n. Montuïri
971 64 41 69
Preu: 4,5 €


Observatori Astronòmic de Mallorca

Els divendres i dissabtes s’obre al públic aquest gran centre astronòmic de Costitx que fomenta la recerca, la divulgació i l’ensenyament de l’astronomia. Organitza visites guiades i observacions, però només amb reserva prèvia. Una activitat ideal per a famílies.

Camí de Son Bernat, 9. Costitx
608 39 86 07 (WhatsApp)
12 € (adults) i 8 € (infants)


Visita i tast al celler Miquel Oliver

Ofereix diferents modalitats de visites guiades, d’unes dues hores de durada, per conèixer el procés del vi de la terra a la copa i la història del celler. El punt final és una degustació dels vins de la casa, opcionalment acompanyada amb tapes de productes locals.

Ctra. Petra-Santa Margalida, km 1,8. Petra
971 56 11 17


Visita al Museu i Fàbrica Artesanal de Vidre Gordiola

Des de l’any 1719, la família Gordiola es dedica a l’art de bufar el vidre i modelar-lo amb enginy i inspiració per aconseguir peces úniques on la singularitat és valor. Podreu contemplar la creació de peces i visitar un museu sorprenent, amb objectes de vidre d’arreu del món.

Ctra. Palma-Manacor, km 19. Algaida
971 66 50 46 
Entrada gratuïta


Mallorca des d’un globus

Sortida en globus a l’alba per contemplar Mallorca a vista d’ocell, una experiència d’unes 4-5 hores de durada que acaba amb un tradicional bateig d’aire i el corresponent certificat de vol. Vols especials amb lluna plena, amb ametllers en flor, a la tarda, a prop de la costa... No ho oblidareu mai.

971 59 69 69 


On menjar

Daica

A Llubí hi ha el restaurant de Caterina Pieras, xef que elabora una cuina creativa, sorprenent i amb una presentació acurada, destacada amb un Sol Repsol. Proposa un menú de degustació de temporada que celebra els productes locals, serà com si mengéssiu el paisatge de Mallorca. Per encàrrec, opcions veganes i vegetarianes.

Farinera, 7 / Nou, 8. Llubí
686 00 16 04
Menú de temporada: 45 €


Es Celler de Petra

Cuina tradicional en un antic celler transformat en restaurant on degustar plats essencials com les sopes, el tumbet, els caragols amb allioli, el llom amb col, el frit de matances o de freixura i la porcella al forn. I postres casolanes com el gató amb gelat o el púding d’ensaïmada.

Hospital, 46. Petra
971 56 10 56
Preu: 35 €


Casa Macianet

Lligada a la terra i al seu entorn agrari, aquesta casa rural amb una més que agradable terrassa es va reconvertir en casa rural l’any 2005. Disposa de quatre habitacions dobles. 

Únic, s/n. Beranui (la Torre de Capdella)
973 25 24 14
Habitació amb esmorzar: 40 €


On dormir

Hostatgeria del Santuari de Cura

Disposa de més de 30 habitacions totalment renovades, sales d’activitats per a grups i tota mena de serveis, inclòs wifi. Un lloc únic on passar la nit i llevar-se amb vista panoràmica de gran part de l’illa. Serveixen esmorzars i a la vora hi ha un restaurant de cuina tradicional.

Puig de Randa. Algaida
971 12 02 60
Habitació doble: a partir de 53 €; esmorzar: 9,50 €


Sa Casa Rotja

A uns 3 km de Sineu hi ha aquesta finca rústica de les acaballes del segle xix rehabilitada com a agroturisme respectant el seu caràcter mallorquí. Ofereix apartaments amb terrassa i disposa d’aparcament, spa, gimnàs, taula de ping-pong, barbacoa, gandules, piscina, barbacoa, jardí i clastra sota les parres.

Ctra. Sineu-Muro, km 3,2. Sineu
673 37 42 53
Dues persones: 80 € (15 € més per cada persona addicional)


Els 10 del 2022

Crèdits fotografies: Portada: David Marfil - Getty Images - Romànic a l'Alt Urgell: Òscar Rodbag, Magí Sanjosé, Ferran Llorens i Getty Images - CollsacabraÒscar Rodbag, Sergi Boixader i Getty Images - Cellers Terra Alta: Herència Altès, Jordi Brú Martorell, Celler Clúa i Getty Images - Costa Brava verge: Getty Images - Pobles Marina Baixa: Eva Máñez - Estrelles Prades: Aleix Roig - Es Pla Mallorca: Tolo Balaguer i Getty Images - El Montseny: Sergi Boixader i Getty Images - Aigüestortes i Sant MauriciÒscar Rodbag i Getty Images - Volta a peu Garrotxa: Òscar Rodbag i Dani Codina.

Amb la col·laboració de:
Amb la col·laboració de: