Aquest celler, que va guanyar el Premi Nacional d’Enoturisme de Catalunya 2017, ofereix un bon nombre d’activitats durant tot l’any. Des de les clàssiques visites i tastos per conèixer-ne la producció, a pícnics o esmorzars entre les vinyes. A l’estiu, quan el temps acompanya, es proposen sopars sota les estrelles, acompanyats de música, poesia i astronomia. També ofereixen un allotjament en plena natura.
Ctra. de Mollet a Masarac, s/n. Mollet de Peralada
647 74 88 09
Visita al celler amb esmorzar entre les vinyes: 20,50 €.
Un dels avantatges de visitar els cellers és que poden oferir un recorregut gustatiu pels seus vins. Als Cellers d’en Guilla ofereixen dos itineraris. Un camí porta cap als vins ancestrals, que permet conèixer la seva elaboració i varietats. Una altra ruta descobreix la complexitat de la garnatxa roja, que en aquest celler presenten en forma de cinc vins diferents: blanc, rosat, negre, dolç i escumós.
Camí de Peralada, 1. Delfià (Rabós)
872 20 40 54
Visita amb tast de vins ancestrals: 15 €.
Visita amb tast de vins de garnatxa roja: 12 €.
Enmig del paratge Olivardots s’alça el celler, construït en dues plantes per aprofitar la gravetat en el procés d'elaboració del vi. El visitant pot descobrir els diferents mètodes d’elaboració que s'hi practiquen i els secrets de l’agricultura biodinàmica, i rematar-ho amb un maridatge de cinc vins i productes de proximitat.
Paratge Olivardots. Campmany.
651 01 70 75
Visita amb maridatge: 20 €.
Aquest celler de Garriguella ofereix una visita amb història. Les seves finques estan situades en un antic camp d’aviació republicà i ofereixen un recorregut a través d’alguns búnquers i nius de metralladora dels anys quaranta. Una altra opció és visitar el modern celler i conèixer els seus vins a través d’una experiència sensorial que mescla sons i imatges amb les aromes i els gustos de les seves creacions.
Ctra. de Vilajuïga, s/n. Garriguella
972 55 26 84
Visita dels búnquers: 14 €.
És una horta ecològica amb zona d’acampada. Situat en una finca rural a Rabós, tenen cultius també a Vilartolí, agregat de Sant Climent Sescebes. La seva producció és ecològica i ofereixen els productes a la finca o repartint cistelles. Els cultius es combinen amb la gestió d’un ramat d’ovelles i xais i la cria de gallines i pollastres. És un espai on allotjar-se en plena natura o per visitar i conèixer directament el treball rural.
Ctra. de Coll de Banyuls, s/n. Rabós
633 70 04 10
Campmany, el poble amb més cellers de la DO Empordà, és un punt de trobada ineludible per als amants del vi. A l’antiga cooperativa, actualment propietat de l’Ajuntament, s’ha rehabilitat la nau més antiga per destinar-la a agroceller. S’hi poden trobar els vins dels nou cellers del poble i de la resta de la DO, a més d'una selecció de vins del Principat. Val la pena pels consells d’en Miquel Llosa, que sabrà orientar entre la seva gran oferta. A més també es venen productes locals i de proximitat i ofereix un espai de degustació i aperitiu.
Sant Climent, 27. Campmany
636 06 63 11
Al web de la DO Empordà trobareu totes les experiències que organitzen els cellers, tant els de l'Alt com els del Baix Empordà. Hi ha visites teatralitzades, cursos i tallers, veremes, tasts vora el mar, vinoteràpia...
Situat en una casa pairal de quasi tres-cents anys, aquest restaurant ofereix una genuïna cuina empordanesa. Provinent d’una nissaga de vinyataires, la família Barris mostra una cura especial pels vins de la comarca. Amb un receptari molt lligat a l’època de l’any, la carta destaca pels seus platillos tradicionals, com el pollastre amb gambes o l’ànec mut amb naps de Campmany, i les carns a la brasa.
Unió, 5. Mollet de Peralada
972 54 50 04
A partir de 45 €.
El restaurant de l’hotel Can Pau, a Cantallops, destaca per sobre de tot els productes locals, amb un toc avantguardista a la carta i una decoració agradable en les instal·lacions. Ofereix vi dels cellers del poble i de l’Empordà i una gran atenció en el servei, després de tres generacions de restauradors.
Ctra. de Cantallops, km 4. Cantallops
972 55 48 81
35-40 €.
En una antiga masia del 1813 actualment hi trobem un modern hotel amb spa i tractaments de bellesa. El servei és molt atent i proper, i ofereixen diversos paquets, entre els quals, un d’enològic, amb visita, tast i sopar a la cooperativa de Garriguella. S’hi pot afegir un passeig a cavall entre les vinyes.
Pl. de l’Església, 5. Garriguella
972 53 17 57
Habitació doble: 90 €.
És una casa rural en un celler vinícola. A la falda de l’Albera i envoltada de vinyes, aquesta casa de poble està enclavada en un entorn completament natural. L’experiència es pot completar amb una visita al celler, tast de vins propis, itineraris per la zona megalítica dels voltants o, senzillament, gaudir de la pau del camp.
Mas Torres, 30. Vilartolí (Sant Climent Sescebes)
Casa rural per a 4 persones: 100 €.
Patronat de Turisme Costa Brava Girona
Tel. 972 20 84 01
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
https://ca.costabrava.org/
Els 10 del 2020
Crèdits fotografies: Albera: Roger Rovira - Bages: Sergi Boixader i Jordi Bas - Conca de Barberà: Jaume Martell i Joan Cartanyà - Delta del Llobregat: Òscar Rodbag i Robert Ramos - Guilleries: Òscar Rodbag - Lluçanès: Òscar Rodbag - Menorca: Antoni Cladera, Manel Soria i Joan Mercadal - Ribera d'Ebre: Rafael López Monné - Pallars Jussà: Maria Rosa Vila i Magí Sanjosé - Vall d'Àssua: Rafael López Monné